Associació Cultural
FONS JOSEP TORRENT BUCH

 

PRESS

 NOTA DE PRENSA 2015

La figura d’un gran artista com Torrent Buch, bé mereix ser recordada amb la seva emblemàtica obra, que va donar peu als especialistes en art de l’època a anomenar-lo el pintor de la Costa Brava. I poder recordar i admirar a qui fou el seu màxim exponent artístic.

La seva trajectòria artística posa de manifest el talent que Torrent Buch va plasmar a la seva obra, i que comença als anys 30, coincidint amb els seus estudis a l’Escola Superior de Disseny i Art “La Llotja”, de Barcelona.

L’esclat de la Guerra Civil Espanyola condiciona la seva incipient carrera. Durant la qual participa, a Barcelona, a una exposició de cartells de temes bèl·lics amb Martí Bas i Clavé.
En el transcurs del servei militar forçós a l’Àfrica va exposar a Villa San Jurjo (Marroc) un seguit de retrats i paisatges marroquins, amb els que obté un important ressò i reconeixement a la premsa escrita de ciutats com Tetuan i Villa San Jurjo.

Un cop acabada la guerra comença a crear la seva obra més emblemàtica, els paratges de la Costa Brava, on predominen notablement les marines, amb les seves transparències, llums i moviments que van definir un estil propi pel qual va ser reconegut. Moltes d’aquestes obres ens mostren una Costa Brava inèdita, la dels inicis, desconeguda per a molts de nosaltres, quan era pràcticament verge, i que ben segur l’artista va contribuir al fet que la visitessin els primers turistes, atrets pels meravellosos paisatges de les seves teles.

L’Associació Turística de Sant Feliu de Guíxols li va atorgar el guardó de la “Porta Ferrada d’or”,
guardó que també ha estat atorgat a personalitats com el president de la Generalitat, la Baronessa Thyssen, entre d’altres, en reconeixement a una vida dedicada a l’art i com a ambaixador del territori on va néixer. Són molts els col·leccionistes, crítics d’art i mitjans de comunicació que es van fer ressò del talent i vocació artística de Torrent Buch al llarg de la seva carrera. Artista per vocació, amb una sòlida formació acadèmica, va exposar a Barcelona, Girona, Madrid, Sevilla, València i moltes altres ciutats i països, aconseguint un estil del tot personal, experimentant amb diverses tècniques i estils, com bon artista inquiet i creatiu. Prova d’això és que no només van ser les marines les protagonistes de la seva obra, sinó que també va pintar paisatge, retrats, bodegons, paisatge urbà, temàtica surrealista i un ampli ventall de dibuixos que posen de manifest la personalitat d’un gran artista que no quedarà mai a l’oblit, gràcies a la seva important obra i al seu carisma personal.

Donada la prolífica carrera de Torrent Buch i la seva extensa obra, podrem continuar gaudint del seu art en aquesta Web “Torrent Buch, entorn Creatiu”.

És una ocasió única per poder contemplar tota una sèrie d’obres inèdites de Torrent Buch, que ens donaran a conèixer a molts de nosaltres una Costa Brava singular i irrepetible.

Imma Gil Martí

Josep Torrent Buch.

 “La pintura, per a mi, ha estat l’ànima de tot”

PREMSA GRÀFICA

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

Retall diari francés sobre les noticies d’Art a la Costa Brava dels anys 1960. Surt Dañí i Torrent Buch.

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

Inauguració exposició aMadrid, anys 1960

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

Retall diari francés, on es veuen els primers quadres de l’artista Torrent Buch, pintats a l’oli de temàtica Surrealista.

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

Inauguració exposició a Sevilla, anys 1960

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

Premsa francesa parlant del Surrealisme de l’obra de Torrent buch

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

Expo a Madrid, anys 1960

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

Expo a Lloret Mar, anys 1970

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

Entrevista a la premsa nacional. anys 1960

PREMSA GRÀFICA - RETALLS-

L’Associació Turística de Sant Feliu de Guíxols li va atorgar el guardó de la “Porta Ferrada d’or”, guardó que també ha estat atorgat a personalitats com el president de la Generalitat, la Baronessa Thyssen, entre d’altres, en reconeixement a una vida dedicada a l’art i com a ambaixador del territori on va néixer.

EXPOSICIONS

ANYS CREANT OBRA

OBRES VENUDES

Translate »